Välkommen till simskolan!

Vid det första tillfället får en förälder/vuxen vara med och titta på vid bassängkanten då vi informerar om badregler och kunskapsstegen. Sedan önskar vi att föräldrarna väntar utanför då vi av erfarenhet vet att barnen ofta blir ofokuserade när föräldrar/syskon tittar på. Vid två tillfällen under terminen bjuder vi in föräldrarna eller annan anhörig att vara med och titta på vad barnen har lärt sig (1 vuxen/barn).

Simskolan har en facebookgrupp där vi lägger ut all viktig information, t.ex. vilken vecka det är lov, avslutning, märkestagning och vid vilka tillfällen ni föräldrar får vara med. Det går bra att besöka sidan även fast ni inte har en egen facebooksida, ni går då in på adressen: www.facebook.com/activesimskola. Ni kan även hålla er uppdaterade genom att titta på vår anslagstavla som sitter på väggen utanför bassängen.

I dagens simskola lär sig barnen så mycket mer än att simma. Idag innebär simskolan vattensäkerhet. Den första kunskapen ditt barn får lära sig är vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet.

Vid ett tillfälle varje termin har vi klädsim och vid ett tillfälle har vi livräddningstema. Då får barnen bland annat lära sig hur man hjälper en nödställd kamrat. De får testa att kasta ut en livboj till en nödställd kamrat lära sig att man aldrig får hoppa i själv utan att ha något mellan sig och den nödställde. Detta kallar vi förlängda armen.

Ingen längddykning ingår i simskolan i dag. Modern forskning visar att det enbart är farligt att träna längddykning. Dock förekommer smådyk i sälengrupperna.

I simskolan ingår kunskapsbevis för varje nylärd kunskap. Kunskapsstegen börjar med vattenvaneövningar för nybörjare. Sedan fortsätter stegen uppåt för ökad kunskap i bröstsim, ryggsim och livräddningsövningar så att du som förälder till slut kan känna dig säker när ditt barn är och badar.

(Källhänvisning: www.svenskalivraddningssallskapet.se)
Viktigt att tänka på innan simskolan:

Vi är mycket måna om säkerhet vid vår simskola och är därför tacksamma om ni pratar med era barn om detta innan ni kommer till simskolan. Våra fyra viktigaste regler är:

  1. Alltid lyssna på simläraren
  2. Alltid hålla i räcket när man är i vattnet (om inte simläraren säger något annat)
  3. Alltid ha huvudet ovanför vattenytan (om inte simläraren säger något annat)
  4. Alltid gå lugnt och försiktigt vid poolkanten (halkrisk)

Innan varje simlektion är det också jätteviktigt att alla barnen duschar kroppen OCH håret. Detta för att minska klorhalten i vattnet. Smuts i vattnet kräver högre klorhalter vilket ökar risken för överkänslighet och allergier, därför ber vi er att vara extra noga med detta.

Lite kuriosa: Det behövs samma klorhalt för 100 rena personer som för en smutsig.

Vi ber er föräldrar att vara lite uppmärksamma på om era barn behöver gå på toaletten under simlektionen. Vi har ingen möjlighet att gå ifrån övriga barn för att följa med.

 

Har ni frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss,

Tel, receptionen:031-919600 eller mail: nina.vollhaase@active-landvetter.se

Vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss!

 

Hälsningar Simlärarna

 

 

Klassbokning
Boka din plats på något av våra gruppträningspass.

Öppettider
Du kan se våra öppettider här!

Bildarkiv
reception barnpassning traningsresa2015 traningsresa2015korsika3
Sociala Medier