simning

Simskola

I simskolan tränar barnen i vår varmvattenpool (32°C) på de vanligaste simsätten och tar olika simmärken. Det finns tre olika nivåer i vår simskola.

Hos oss jobbar är 16 välutbildade simlärare som ser fram emot att ta emot era barn! Alla har genomgått utbildning via Svenska livräddningssällskapet (SLS) och har välplanerade simlektioner utefter SLS riktmärke, att kunna livrädda sig själv och andra. Denna tanke genomsyrar all vår simverksamhet, från babysim upp till vuxensim (pt.lektioner)

Vem kan simma med oss? Vi har en åldersgräns på 5 år. Detta är dock individuellt och handlar inte endast om simkunskap. Det handlar mycket om den mentala mognaden. Då vår pool är djup 120-140 cm är det viktigt att barnet kan ta instruktioner, följa regler och inte handla impulsivt.

Vår simskola är uppdelad i 4 grupper.

Krabban: Nybörjargrupp. Vi tränar vattenvana och lära oss grunderna i att kunna livrädda sig själv och andra. Med detta innebär det att vi tränar bröstsim, konsten att flyta och introducerar även ryggsim. Vi tränar även på att om vi faller i från en brygga skall vi instinktivt kunna rotera i vattnet och ta oss till kanten igen. Märken för denna grupp: doppingen, krabba blå och röd.

Grodan: Fortsättningsgrupp. Barnen tränar bröstsim, ryggsim och konsten att flyta, men lika så uthållighet för att kunna orka simma längre sträckor. I denna grupp tränar vi inför skolans kunskapsmål för årkurs 2. Märken för denna grupp är silver och guld grodan och även märkerna för ryggsim.

Sälen: I denna grupp är det främst teknik som vi tränar. Vi tränar inför skolans kunskapsmål för årskurs 3 och 4  Märket för denna grupp är guldsälen och järnbojen.

Livräddaren: Fortsättningsgrupp efter sälen. I denna grupp skall barnen ha tagit Järnbojen samt själv ordna och ta med sig helfotsfenor samt dykmask. Barnen kommer att börja lära sig crawl för att snabbare kunna ta sig fram i vattnet även metoder för bärning och bogsering kommer att testas. Barnen kommer även att få möjlighet att utmana sig själv på vattenfys och hinderbanor.

(Läs mer om sls märken för denna grupp: http://svenskalivraddningssallskapet.se/simskolor/om-var-simskola/kunskapsnivaer-for-simmarken )

I samtliga grupper har vi livräddningsveckor där barnen får lära sig att livrädda sig själva och även bogsera en kompis. (i Grodan och Sälen)

Att tänka på: Om ni misstänker att ert barn kan ha problem med att följa instruktioner eller har koncentrationssvårigeter är ni välkomna att boka pt.lektioner (privatsim). Då simmar ert barn ensam tillsammans med en simlärare i 30 minuter.

Vid frågor kontakta: nina.vollhaase@active-landvetter.se

Här hittar du all information inför Simskolan och annan viktig information som är bra att veta inför starten av simskolan. För att komma till informationen kan du klicka här. Gå till informationsbrev...

Inbetald avgift bekräftar din bokning. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-.

Ångerrätt.
Vi följer lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Tänk på att du har 14 dagars ångerrätt när du bokar din simkurs via vår hemsida. Ångerfristen börjar gälla den dagen du bokar kursen. Om ni vill utnyttja er ångerrätt måste ni meddela oss innan ångerfristen löper ut. Ni kan lämna ett sådant meddelande till oss genom att kontakta info@active-landvetter.se. Efter att ångerfristen löpt ut är er ångerrätt förbrukad.

Simskola hösten 2019 Simskolan startar v. 34.

Platserna släpps v. 12
Pris: 1990 kr
Klassbokning
Boka din plats på något av våra gruppträningspass.

Öppettider
Du kan se våra öppettider här!

Bildarkiv
reception barnpassning traningsresa2015 traningsresa2015korsika3
Sociala Medier