Välkommen till vår intensivsim

Vi erbjuder intensivsim under de flesta skolloven och även under tider då vår ordinarie simskola har uppehåll. Intensivsimmet pågår under 5 tillfällen, oftast 5 dagar i rad (mån-fre). I grupperna är det max 10 barn och 2 simlärare. Vi har tre olika nivåer i vår simskola, Krabban, Grodan och Sälen. Hör av dig till oss om du är osäker på vilken grupp ditt barn ska gå i.

Simskolan har en facebookgrupp där vi lägger ut all viktig information. Det går bra att besöka sidan även fast ni inte har en egen facebooksida, ni går då in på adressen: www.facebook.com/activesimskola. Ni kan även hålla er uppdaterade genom att titta på vår anslagstavla som sitter på väggen utanför bassängen.

I dagens simskola lär sig barnen så mycket mer än att simma. Idag innebär simskolan vattensäkerhet. Den första kunskapen ditt barn får lära sig är vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet.

I simskolan ingår kunskapsbevis för varje nylärd kunskap. Kunskapsstegen börjar med vattenvaneövningar för nybörjare. Sedan fortsätter stegen uppåt för ökad kunskap i bröstsim, ryggsim och livräddningsövningar så att du som förälder till slut kan känna dig säker när ditt barn är och badar. Observera att det inte är alltid vi hinner med märkestagning under intensivsimskursen.

Viktigt att tänka på innan simskolan:

Vi är mycket måna om säkerhet vid vår simskola och är därför tacksamma om ni pratar med era barn om detta innan ni kommer till simskolan. Våra fyra viktigaste regler är:

  1. Alltid lyssna på simläraren
  2. Alltid hålla i räcket när man är i vattnet (om inte simläraren säger något annat)
  3. Alltid ha huvudet ovanför vattenytan (om inte simläraren säger något annat)
  4. Alltid gå lugnt och försiktigt vid poolkanten (halkrisk)

Innan varje simlektion är det också jätteviktigt att alla barnen duschar kroppen OCH håret. Detta för att minska klorhalten i vattnet. Smuts i vattnet kräver högre klorhalter vilket ökar risken för överkänslighet och allergier, därför ber vi er att vara extra noga med detta.

Lite kuriosa: Det behövs samma klorhalt för 100 rena personer som för en smutsig.

Vi ber er föräldrar att vara lite uppmärksamma på om era barn behöver gå på toaletten under simlektionen. Vi har ingen möjlighet att gå ifrån övriga barn för att följa med.

Det finns tyvärr ingen möjlighet att ta igen en missad gång i intensivsimskolan.

Har ni frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss,

Tel, receptionen:031-919600 eller mail: nina.vollhaase@active-landvetter.se

Vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss!

 Hälsningar Simlärarna

 

Klassbokning
Boka din plats på något av våra gruppträningspass.

Öppettider
Du kan se våra öppettider här!

Bildarkiv
cafeteria2 massage simskola om-oss
Sociala Medier