babysim-toppen-mindre

Babysim

En aktivitet för de allra minsta. Babyn skall väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt för att kunna deltaga, vi rekommenderar även att babyn är minst 3 månader innan ni börjar. Att babysimma är härlig aktivitet för förälder och barn i varmvattenpool (32°C). Det är 10 barn med en förälder i vattnet i varje grupp.

Precis som vår simskola genomsyras babysimmet av Svenskalivräddningssällskapets filosofi, att kunna livrädda sig själv. I samtliga grupper tränar vi barnen i att rotera från magen till rygg, flyta med hjälp samt att rädda sig själv om man fallit i vattnet. Dyket är en central del i babysim vilket vi utvecklar i alla nivåer. Vi sjunger och leker för en trivsam och givande stund i vattnet. Det som skiljer grupperna åt är hur vi utvecklar och utmanar barnen (och de vuxna) i de olika övningarna.

Syfte med våra grupper:

Nybörjare: 3-6 månader. Föräldern och barnet skall känna sig trygga tillsammans i vattnet. Barnet skall känna sig bekväm med att få vatten över huvudet. Barnet skall även kunna röra sig fritt över vattnet med den vuxnens hjälp likaså se ett samband med sina egna rörelser och förflyttning i vattnet.

Fortsättning: 6-9 månader. Barnet skall lära sig hålla fast vid kanten. Rotera från mage till rygg med hjälp av den vuxne. Vid ”hopp” från kanten skall barnen lära sig att invänta ett okej, lika så simma fria sim till den vuxne.

Fortsättning 2: 9-12 månader. Lära sig simma till kanten, ta sig upp från bassängen på egen hand. Flyta på rygg med hjälp. Vid dyk, ta tag i den vuxnes tummar och dra sig upp samt med hjälp kunna vända tillbaka till kanten.

"OBS, ålder är bara en hävisning. Även om barnet är äldre än 6 månader går det lika bra att gå nybörjargrupp.")

8 tillfällen start v 33

Tisdag 13/8

10:35  Nybörjare

11:10 Fortsättning

11:45 Fortsättning 2

Onsdag 14/8

11:05 Fortsättning

11:40 Nybörjare

Platser släpps måndag v 25

** Inbetald avgift bekräftar din bokning. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-

 

Bokning och betalning

Informationsbrev Babysim

Välkommen till vårt babysim!

Vi hoppas att du ska få en mysig stund tillsammans med din bebis i vår uppvärmda bassäng. Målet med babysimmet är att barnen ska bli trygga i vattnet, få vattenvana och respekt för vatten samt att hantera en situation då det hamnar i vattnet ofrivilligt. Vi tränar på detta genom sånger, lekar, olika grepp och dyk.

Tiden för en lektion är 30 min, de första gångerna brukar vi vara i vattnet ca 15-20 min eftersom bebisarna fort blir trötta då det är mycket nya intryck för dem.

Babysimmet ska alltid ske på barnets villkor, om barnet blir ledset kanske det beror på trötthet eller hunger. Ibland kan man behöva avbryta mitt i lektionen för att gå upp på land en stund. Bara för att barnet är ledset en gång behöver det inte betyda att det kommer vara det varje gång, mycket beror på ”dagsformen”. Det är viktigt att ni är positiva och visar att det är roligt i vattnet – det brukar smitta av sig på barnen!

Instruktören visar olika grepp och övningar men det är alltid ni föräldrar som bestämmer vilka övningar ni vill delta i. Dyket, som är något de flesta förknippar med babysim, introducerar vi under ca lektion nr 5 i nybörjarkursen, men liksom vid alla andra grepp och nya övningar är även detta helt frivilligt och ni gör det när ni känner er trygga och redo.

babydyk

Att tänka på innan:

Det är jätteviktigt att ni har en babysimsbadbyxa på bebisen som sitter åt ordentligt runt lår och mage så att det inte läcker ut bajs. Misstänker ni att bebisen har bajsat tittar ni efter på land. Skulle badbyxan läcka måste bassängen stängas av eftersom det då kommer ut bakterier i vattnet. Det går alltså inte bra att bada med en vanlig baddräkt eller boxershorts. Badblöjor används ej då det påverkar bebisens placering i vattnet. Babysimsbadbyxor finns till försäljning i vår reception, men var ute i god tid, ifall någon storlek skulle vara slut.

För att det inte ska bli för många i bassängen är det endast en vuxen som får vara med och bada.

Tänk på att vara här i god tid så att ni hinner byta om, duscha och ev. mata bebisen innan lektionen. De första gångerna behöver ni inte duscha bebisarna eftersom de snabbt blir väldigt trötta. Men det är viktigt att ni föräldrar duschar både kropp och hår eftersom klorhalten ökar när det kommer smuts i vattnet, vilket ökar risken för överkänslighet och allergier, speciellt hos bebisarna som är extra känsliga. Lite kuriosa: Det behövs samma klorhalt för 100 rena personer som för en smutsig.

Om ni inte vill blöta ner håret har vi badmössor till försäljning i vår reception.

Stanna hemma från babysimmet om barnet har feber eller är ”hängigt”, har ögoninflammation (tills ögonen slutat rinna) eller om barnet har ett öppet sår.

Vår simskola har en egen facebooksida, där lägger vi upp all information som rör vår simverksamhet, även babysimmet, så kika gärna in där! Det går bra att besöka sidan även om ni inte har en egen facebooksida. Adressen är:  www.facebook.com/activesimskola.

Har ni frågor är ni alltid välkomna att ringa oss på tel: 031-919600 eller maila Nina som är ansvarig för babysimmet: nina.vollhaase@active-landvetter.se

Vi hoppas att ni ska trivas hos oss!

Bokning är bindande. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-.

Ångerrätt.
Vi följer lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Tänk på att du har 14 dagars ångerrätt när du bokar din simkurs via vår hemsida. Ångerfristen börjar gälla den dagen du bokar kursen. Om ni vill utnyttja er ångerrätt måste ni meddela oss innan ångerfristen löper ut. Ni kan lämna ett sådant meddelande till oss genom att kontakta info@active-landvetter.se. Efter att ångerfristen löpt ut är er ångerrätt förbrukad.
Klassbokning
Boka din plats på något av våra gruppträningspass.

Öppettider
Du kan se våra öppettider här!

Bildarkiv
reception barnpassning traningsresa2015 traningsresa2015korsika3
Sociala Medier